Salonski stan na Vračaru

DatumApril 2024
Lokacija Vračar, Beograd
Vrednost$100,000
KategorijaStanovanje

Naše rešenje

Uncube sa ponosom predstavlja projekat preuređenja i opremanja salonca, koji je primer naše posvećenosti očuvanju klasičnih stanova dok im dajemo savremen sjaj. Smešten u srcu Vračara, u Beogradu, ovaj projekat je završen u aprilu 2024. godine i izveden je po principu “ključ u ruke” – od početka do potpuno nameštenog stana.

Dizajnerska Filozofija: Naš pristup se fokusira na očuvanje ključnih elemenata starog stana, uključujući podove, zidne dekoracije i vrata, koje smo pažljivo restaurirali i dali im novi sjaj. Kombinovali smo klasične detalje sa modernim elementima kako bismo stvorili harmoničan i funkcionalan prostor. Inspirisani projektima obnove stanova u gradovima kao što su Pariz i Beč, zadržali smo istorijski šarm stana dok smo ga prilagodili savremenom načinu života.

Dnevna soba odiše toplinom i elegancijom, sa kombinacijom belih zidova, drvenih podova i modernih sivih i plavih nameštaja. Prostor je ispunjen prirodnim svetlom zahvaljujući velikim prozorima, a zeleni detalji i biljke unose dodatnu svežinu. Inspirisani haussmannian stilom u Parizu, pažljivo smo uredili svaki detalj kako bismo postigli sklad između starog i novog.

Kuhinja je moderna i funkcionalna, sa belim ormarićima visokog sjaja i drvenim radnim površinama. Prostor je dizajniran tako da pruži maksimalnu funkcionalnost u elegantnom paketu, sličan pristup se može videti u mnogim bečkim renoviranim stanovima gde se kombinuju savremeni elementi sa klasičnom estetikom.

Spavaća soba je miran i elegantan prostor, sa pažljivo odabranim nameštajem i dekorom koji odražavaju celokupnu tematsku dizajn stana. Sačuvani klasični elementi, poput originalnog poda i vrata, dopunjeni su modernim, udobnim nameštajem i mekim, ambijentalnim osvetljenjem. Ovaj balans između starog i novog stvara prostor za odmor koji je i luksuzan i udoban.

Kupatilo je elegantno dizajnirano, sa savremenim armaturama i pločicama koje unose osećaj luksuza i udobnosti. Svaki detalj je pažljivo biran kako bi se postigla kombinacija funkcionalnosti i estetike, što je karakteristično za savremene renovacije u luksuznim stanovima širom Evrope.

Očuvanje i Unapređenje: Posebna pažnja posvećena je očuvanju originalnih elemenata stana, poput poda, koji je obnovljen i doveden do novog sjaja. Svaka prostorija je dizajnirana da balansira između tradicije i modernih zahteva, stvarajući prostor koji je i funkcionalan i estetski privlačan.

Projekat salonca je primer kako Uncube uspešno kombinuje funkcionalnost, stil i očuvanje tradicije. Ovaj stan nudi sve što je potrebno za udoban i moderan život, dok zadržava svoj jedinstveni šarm. Uncube se pridružuje globalnom trendu revitalizacije klasičnih stambenih prostora, pružajući svojim klijentima domove koji su istovremeno istorijski i savremeni.